Onderdeel van: prtnrs

Makelaarschap

Laat Makelaarschap
jouw woning taxeren

Een taxatie is een officiële aangelegenheid die niet iedereen kan en mag uitvoeren. Omdat onze NVM-makelaars de woningmarkt in Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort en Naarden Vesting als geen ander kennen, is deze taxatie betrouwbaar. Wij laten het rapport bovendien valideren door het NWWI. Dit is een belangrijk verschil met een gratis waardebepaling.

Taxatie van de eigen woning
Uiteraard is het belangrijk om te weten wat de marktwaarde van jouw woning is. Dat bepaalt namelijk (deels) de vraagprijs. Om de waarde van jouw woning zo goed mogelijk te vast te stellen, letten wij op verschillende zaken zoals: de staat van de woning, inhoud en oppervlakte, kwaliteit van constructies en bouwmaterialen, ligging en omgeving, energiebesparende maatregelen en het type woning. Vooraf vragen wij je zoveel mogelijk papierwerk en informatie van de woning te verzamelen, bijvoorbeeld oude bouwtekeningen. Dit heeft één belangrijke reden: hoe meer wij over jouw woning weten, hoe nauwkeuriger de taxatie wordt. Bovendien geven wij graag tips om de waarde van jouw woning te vergroten.

Taxatieverplichting bij aankoop
Tegelijkertijd verplichten hypotheekverstrekkers een taxatie wanneer jij een hypotheek afsluit voor aankoop of verbouwingsplannen. De waarde van jouw nieuwe woning is namelijk medebepalend voor de hoogte van de hypotheek. Een taxatie geldt in dit geval als bewijslast voor het te lenen bedrag. Er zijn hierin wat uitzonderingen, maar als hoofdregel kun aannemen dat jouw bank deze eis stelt. Wij helpen jou graag door een taxatierapport samen te stellen.

Direct een taxatie aanvragen of eerst wat meer informatie ontvangen? Makelaarschap staat voor jou klaar.

De waarde van jouw woning laten vaststellen?

Neem contact met ons op

Ik wil mijn woning laten taxeren!

    Inschrijven nieuwsbrief


    Registreren

    Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

    Makelaarschap