Onderdeel van: prtnrs

Laat Makelaarschap
jouw woning taxeren

Als een van onze deskundige NVM-makelaars jouw woning taxeert, gaat het altijd om een schatting van de marktwaarde. Omdat onze makelaars de markt als geen ander kennen, is deze taxatie enorm betrouwbaar en geeft dat een heel reëel beeld van de waarde van jouw huis. Dit is meteen een belangrijk verschil met een gratis waardebepaling. Een taxatie is een officiële aangelegenheid die niet iedereen mag uitvoeren, maar wat vaak wel noodzakelijk is om een hypotheek af te sluiten.

Hier letten wij op bij een taxatie
Om de waarde van jouw woning zo goed mogelijk te bepalen, letten we op veel verschillende zaken. Onder andere op de staat van jouw woning, de inhoud en oppervlakte, kwaliteit van constructies en bouwmaterialen, de ligging en omgeving, energiebesparende maatregelen en het type woning.
Daarnaast vragen we je om zoveel mogelijk papierwerk en informatie van jouw woning te verzamelen, zoals oude bouwtekeningen. Dit met maar één belangrijke reden: hoe meer wij over jouw woning weten, hoe nauwkeuriger de taxatie wordt.

Taxatie verplichting
Uiteraard is het voor jou fijn om te weten wat de marktwaarde van jouw woning is. Dat bepaalt immers (onder andere) de vraagprijs. Tegelijkertijd verplicht de hypotheekverstrekker vaak een taxatie voordat jij een hypotheek kunt afsluiten. De waarde van jouw nieuwe woning bepaalt namelijk ook de hoogte van je hypotheek. De taxatie geldt dan als bewijslast voor het te lenen bedrag.
Er zijn echter ook wat uitzonderingen, maar als hoofdregel kun je dit aannemen.

We helpen jou graag met een taxatie van jouw woning. Uiteraard geven we je ook graag tips om de waarde van jouw woning te vergroten. Wil je meer weten, heb jij een taxatie nodig? Neem contact op met Makelaarschap!

De waarde van jouw woning laten vaststellen?

Neem contact met ons op

Ik wil mijn woning laten taxeren!

    Inschrijven nieuwsbrief


    Registreren

    Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.