Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

De hoge vraag naar woningen blijft

Waar aanvankelijk werd gedacht dat de vraag naar woningen (tijdelijk) af zou nemen, zien we zelfs een stijging van woningzoekenden en woningverkopen. Vlak na de uitbraak in Nederland (maart dit jaar) was er wel wat angst te bespeuren op de woningmarkt. Het aantal bezichtigingen nam tijdelijk af en mensen keken even de zogenaamde kat uit de boom. Al snel daarna herstelden deze aantallen en vond er weer meer activiteit plaats op de woningmarkt. Het coronavirus en bijbehorende coronacrisis lijkt weinig invloed te hebben op onze verkoop- en aankoopplannen en de hoge vraag naar woningen blijft.

Hoge biedingen, stabiele vraagprijs

In een markt waarin meer vraag is dan aanbod, hebben huizenzoekers meer over om hun droomplekje te bemachtigen. Waar vooraf gedacht werd dat de coronacrisis de vraagprijs van woningen zou laten dalen is niets minder waar. De huizenprijzen blijven ten minste stabiel (soms zien we zelfs een stijging) en er is veel animo voor de woningen die we bij Makelaarschap publiceren. 

De rente zal wel gaan stijgen.. toch?

De hypotheekrente bij een rentevastperiode van 10 jaar met NHG bereikte in februari, vlak voor de coronacrisis, het historische dieptepunt van 1%. Kort na februari kregen we te maken met de mondiale gevolgen van corona. Het is onzeker wat dit met de hypotheekrente gaat doen, maar vooralsnog blijft de hypotheekrente laag. Bij Makelaarschap zien we zelfs dat de hypotheekrente sinds mei nagenoeg niet aangepast is. 

De woningmarkt stoomt door

Dus ja, de coronacrisis heeft laten zien hoe veerkrachtig de woningmarkt is. Ze vaart een stabiele koers en lijkt weinig onder de indruk te zijn van de grote maatschappelijk tendensen die corona veroorzaakt. Er is nog geen sprake van terugval in de woningmarkt en ook het aantal hypotheekaanvragen blijft historisch hoog. De woningmarkt is dus, ondanks het coronavirus, een verkopers-markt die gekenmerkt wordt door veel animo en een hoge bieding-bereidheid bij huizenzoekers. 

Heb je vragen over corona en de huizenmarkt? Stel ze ons! We beantwoorden ze graag.

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap