Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

1. Mogelijk lichte stijging van de hypotheekrente

Door de toenemende inflatie kunnen wij voorzichtig aannemen dat de hypotheekrente het komende jaar iets zal stijgen. Of dat ook invloed heeft op de huizenprijzen valt te betwijfelen door de welwillendheid van aanbieders van hypotheken om kopers te ondersteunen bij het aanschaffen van hun eerste woning. Toch is het goed om rekening te houden met de mogelijkheid dat de hypotheekrente ietsje omhoog kan gaan, zeker wanneer jij op het punt staat om een woning te kopen. 

2. Verduurzamen van woningen wordt de norm

Het verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker. Goed om te weten: duurzaamheid in een woning wordt steeds minder een keuze. Door de vele voorschriften vanuit de overheid en verschillende soorten keurmerken wordt een zuinige woning steeds meer beschouwd als de standaard. Subsidies voor verduurzaamingsmaatregelen worden verhoogd, zo ook de aftrekpercentages voor milieuvriendelijke investeringen.

3. Meer regulering en maatregelen voor particuliere kopers

Er worden maatregelen getroffen met betrekking tot regulering van de woningmarkt om potentiële kopers een extra duwtje in de rug te geven bij het aanschaffen van hun eerste woning. Voorbeelden hiervan zijn de startersvrijstelling en de verhoging voor beleggers van de overdrachtsbelasting. 

4. Opkomst van randgemeenten

De woningmarkt in de grote steden droogt steeds meer op. Hoewel het de wens is van veel woningzoekers om in bijvoorbeeld hartje Amsterdam te wonen blijkt dit financieel gezien steeds minder goed haalbaar. Daarom wordt er door woningzoekers al gauw gekeken naar een alternatieve locatie binnen randgemeenten. Mede door het vaker thuiswerken kiezen de meeste mensen nu sneller voor een woning in een nabije gemeente. 

Wij houden de woningmarkt continu in de gaten en blijven alert als het gaat om trends en ontwikkelingen. Schrijf je daarom in voor de Makelaarschap nieuwsbrief om leuke updates van ons te krijgen! 

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap