Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

Duidelijke woonwensen in een snel veranderende markt. Judith en David liepen tegen een aantal uitdagingen aan. Maar dankzij goede begeleiding tijdens aankoop, verkoop én hypotheekadvies bereikten zij toch dít succesverhaal. Over het belang van een ervaren makelaar gesproken.

Eerst een korte introductie
“Ik werk op de school waar ik als kind zelf ook naartoe ging, hier in de binnenstad” vertelt Judith enthousiast. Ze is geboren en getogen Harderwijker. David is internationaal salesmanager en groeide als Amsterdammer op in Lelystad. “Gemiddeld ben ik één dag in de week op kantoor. De andere tijd ben ik op reis of werk ik vanuit huis.” Dat de nieuwe woning een geïsoleerde garage heeft, inclusief vloerverwarming, is dus een bonus. “Dat was geen harde eis, want ik kan prima aan de keukentafel werken, maar het is wel heel mooi meegenomen” lacht hij.

Verhuizen voor de kinderen
Het verhuisplan ontstond niet omdat de liefde voor Harderwijk minder werd, in tegendeel: “Het is een heel leuke stad, we woonden dichtbij het centrum, aan het water. Waar mijn ouders vroeger een boot hadden liggen” zegt Judith. “Maar aan de voorzijde is een drukke doorgaande weg en dat vonden we niet fijn voor onze kinderen.” Jesse (3) en Danae (2) kunnen niet zonder toezicht voor de deur spelen. In de nieuwe situatie is dat heel anders. “We hebben een woning gekocht in Hierden.” David voegt toe: “Het buitengebied van Harderwijk. We wilden graag verhuizen voordat de kinderen naar de basisschool gaan.”

De kennis van Makelaarschap
“Wij hebben meerdere verkoopmakelaars vergeleken en bij Makelaarschap kregen we gewoon het beste gevoel. Qua communicatie is Erik Petersen duidelijk, open en direct.” Bijvoorbeeld toen Judith en David twijfelden over de vraagprijs. “De markt zat in zo’n hoge sprong, dat wij de woning zelf nóg hoger hadden ingeschat. Door goed onderbouwd advies van Erik begrepen wij de markt beter. We hebben het besluit genomen hem daarin te volgen,” legt David uit. “Je merkt dat Erik veel kennis heeft,” vult Judith aan. “We zijn heel tevreden met het resultaat en blij dat we een expert in de hand hebben genomen.”

Inzichten dankzij Hypotheekzaak
PRTNRS biedt wonen, hypotheken en verzekeren onder één dak in Harderwijk. Er werd door Judith en David financieel advies gevraagd bij Hypotheekzaak. “Adviseur Coen van Nimwegen heeft ons ontzettend prettig geholpen. Hij kwam zelfs ’s avonds langs voor een gesprek. Heel persoonlijk. Voorafgaand aan elke bezichtiging heeft hij een calculatie gemaakt: dit kun je veilig bieden en dat levert deze maandlasten op.”

Waarde schatten en (over)bieden
“Ik denk dat we met Erik een stuk of 7 woningen hebben bezichtigd en 4 keer een bod plaatsten. Voordat we hem als aankoopmakelaar inschakelden hebben we zelf ook een aantal bezichtigingen gedaan. Het viel ons op dat er steeds meer werd overboden. Op den duur hebben we tegen elkaar gezegd; we nemen even gas terug,” vertelt David. Ruim een jaar later komt de ideale woning op hun pad via een kennis. Het voldoet aan alle woonwensen. “Het is een energiezuinige woning uit 2017. Misschien dat we nog een nieuwe vloer leggen en een dakraam plaatsen op zolder, maar eigenlijk is het instapklaar.”

De toekomst? Goed geïnvesteerd
Judith en David schakelen snel met Hypotheekzaak en Makelaarschap. “Het is een grote investering die je doet dus we wilden zeker zijn dat het de juiste keuze is, voor minimaal 15 jaar. Erik en Coen stonden weer voor de volle 100% klaar. Na overleg hebben we een goed bod uitgebracht en… bingo.” Ze concluderen: “Zonder deze begeleiding hadden we ruim 50.000 euro hoger geboden.”

Benieuwd hoe Makelaarschap en PRTNRS jou kunnen adviseren tijdens aankoop, verkoop en financiering? Neem contact op met onze adviseurs. Bel 088-0802830 of mail naar welkom@makelaarschap.nl.

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap