Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

 

Zo is er de ondernemer die een aanzienlijke belastingschuld heeft door de uitgestelde belasting tijdens de coronacrisis. In het geval van een scheiding komt het regelmatig voor dat ex-partner de hypotheekbetaling verzaakt, in het geval van een vechtscheiding gebeurt dat vaak opzettelijk. Ziekte en arbeidsongeschiktheid steken in Bijzonder Beheersituaties ook geregeld de kop op.

Een taxateur moet maar liefst zes verschillende taxatiewaarden bepalen in Bijzonder Beheerzaken. De belangrijkste waarde voor de hypotheekhouder is de executiewaarde. Wat zal het onderhavige object opbrengen als deze onvrijwillig wordt geveild?

Het vaststellen van al die verschillende waardes vraagt om expertise. Het omgaan met lastige situaties vraagt dat nog meer: meestal is er tijdens de opname en het fysieke locatiebezoek veel aan de hand in de woning en met de situatie waarin de bewoner zich bevindt.

Dat zijn soms schrijnende ervaringen, waarbij je bewoners kan treffen in een woning zonder vloer of keuken, met een geheel beschimmelde badkamer of een huis dat praktisch onbegaanbaar is omdat het is volgestopt met spullen – dat zijn helaas geen uitzonderingen.

Gelukkig zien we door de forse prijsstijgingen dat de executiewaarde veelal hoger is dan de uitstaande hypotheekschuld. Daarbij zijn er steeds meer geldverstrekkers die in een vroeg stadium acteren waardoor er alleen in het uiterste geval een executieveiling plaats vindt.

Johan Mulder is register makelaar/taxateur en mede-eigenaar van enkele makelaarskantoren in Midden-Nederland.

Klik hier voor de link naar de website van kop-munt.nl

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap