Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

“De locatie is de entree van de binnenstad vanaf de Houtwal parkeergarage. Dat bevalt goed en dat merken we qua inloop en aan de etalage waar veel mensen naar kijken, met name in de drukke zomermaanden. Daardoor krijgen we als Makelaarschap steeds meer naamsbekendheid”, aldus register makelaar taxateur Erik Petersen.

Erik (39) uit Harderwijk is sinds juni 2021 in dienst bij Makelaarschap en heeft hiervoor 15 jaar lang bij een grote organisatie in de makelaardij in Lelystad gewerkt.

Désirée Foppen is medewerker binnendienst en Paulien van Waegeningh is makelaar in opleiding. Zij doet de bezichtigingen voor Makelaarschap en is ook werkzaam voor Orij Makelaardij in Elburg. Dit is het gevolg van een periode van intensieve samenwerking met collega makelaar Niels Orij uit Elburg. Door deze te bestendigen kunnen zij een groter werkgebied bestrijken.

De locatie Harderwijk is één van de vijf vestigingen van Makelaarschap. Ook in Zeewolde is er een lokale vestiging. “We proberen de lokale markt te bedienen met aankoop, verkoop en taxaties, zowel bestaand als nieuwbouw, in Harderwijk en omgeving. We willen de Noordwest Veluwe bedienen en een deel van de Flevopolder”, vertelt Erik.

“Onderscheidend daarbij is met name de lokale marktkennis en dat we alles onder één dak hebben. Want onder PRTNRS vallen ook Verzekerzaak en de Hypotheekzaak. Zo kunnen we de klant goed bedienen en met name van Hypotheekzaak wordt veel gebruik gemaakt.”

Door de gestegen hypotheekrente is de oververhitte huizenmarkt enigszins afgekoeld. Over de ontwikkelingen zegt Erik: “Ik heb gemerkt dat het eind vorig jaar en begin dit jaar wat onrustig was door de onzekerheid over de hypotheekrentes en de energieprijzen. De hypotheekrente is weer vrij stabiel op dit moment. Deze was extreem laag en zit nu op het gemiddelde van wat het daarvoor is geweest. Vanaf maart en april trekt de woningmarkt wel weer aan, zowel qua aantal bezichtigingen en er wordt weer overboden. Extreem forse overbiedingen zijn er echter niet meer. Er is nog wel steeds een woningentekort en nieuwbouw loopt nog steeds achter.”

Steeds vaker wordt Makelaarschap daarom ook als aankoopmakelaar ingeschakeld. “We krijgen daarmee ook het vertrouwen van de verkoper van een woning bij een onderhandeling en doordat we de combinatie hebben met Hypotheekzaak kunnen we ze ook zekerheid geven.”

Ook grotere opdrachtgevers weten Makelaarschap steeds beter te vinden. “Zo zijn we 23 augustus gestart met de verkoop van WijDichterskwartier “Complex Ida Gerhardt”. We zijn gevraagd voor de collegiale verkoop van 24 appartementen samen met nog een lokaal makelaarskantoor. Ten tijde van het interview waren de voorbereidingen in volle gang om eind van de zomer te kunnen starten. De oplevering van de appartementen is eind 2023.”

Makelaarschap Harderwijk
Luttekepoortstraat 23, Harderwijk
Tel. 0341 – 79 60 06
www.makelaarschap.nl
www.orijmakelaardij.nl

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap