Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

Het stedenbouwkundig plan
In de Polderwijk in Zeewolde ligt een bijzondere woonlocatie op het knooppunt tussen het Bergkwartier, Havenkwartier en het Waterkwartier

Drie Gilden Ontwikkeling B.V. ontwikkelt hier 42 wooneenheden in een krachtig samenhangend stedenbouwkundig plan.
De stedenbouwkundige opzet is geïnspireerd op een Citadel/fortificatie. In deze situatie keert de Citadel zich met haar front naar het water van het Wolderwijd. De karakteristiek van een Citadel komt ook in de architectuur en het woonprogramma tot uitdrukking.

Het plan bestaat uit 6 woningtypes:
Kolonelswoning (vrijstaande woning) (ca. 237 m2 GBO);
Cavaleriewoningen (seniorenwoningen) (ca. 106 m2 GBO);
Regimentwoningen (rijwoningen) (ca. 127 – 134 m2 GBO);
Cadetwoningen (beneden-/bovenwoningen) (ca. 70 – 116 m2 GBO);
Officiersappartementen (appartementen) (ca. 127- 132 m2 GBO);
Wachtersappartmenten (appartementen) (ca. 127 – 147 m2 GBO);

De vogelvlucht
De vogelvlucht geeft al een goed overzicht van deze nieuwe woonontwikkeling. Het geeft een indicatie van het beoogde ruimtelijke samenspel tussen bebouwing, groen en hoogteverschillen.

De locatie vraagt om een karaktervolle eigen architectuur, waarbij de woningen op dijkhoogte komen te staan. Hierdoor is er zicht van en naar het Wolderwijd. Door het aanwezige hoogteverschil met de dijk is het mogelijk om het parkeren (deels) lager te situeren achter de woningen. Hierdoor ontstaat een autoluwe situatie die de woningen verenigt rond een centrale groene hof met zicht op het open water.

Dit centrale hof wordt omringd door een afwisseling van grondgebonden woningen en appartementen met kleine en grote maatvoeringen. Binnen deze diversiteit aan woningen is structuur aangebracht die samen, met de Citadel als inspiratiebron, een duidelijke rangschikking heeft meegekregen.

Heb je interesse in nieuwproject De Citadel en wil je graag op de hoogte gehouden worden van vorderingen en het moment dat de verkoop daadwerkelijk van start gaat, laat ons dit dat weten door een e-mail te sturen naar info@makelaarschap.nl.

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap