Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

In het eerste kwartaal van 2024 is er een duidelijke vraag naar koopwoningen. Ondanks dat het normaal gesproken een rustigere periode is, zijn de transacties dit keer gestegen, volgens de NVM-woningmarktcijfers. NVM-makelaars hebben ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht, wat een stijging van 4% is ten opzichte van vorig jaar.

De mediane verkoopprijs van bestaande woningen is ook gestegen, met ruim 9% ten opzichte van vorig jaar, tot €432.000. Het aantal te koop staande woningen is echter met 15% gedaald vergeleken met het vorige kwartaal.

 

De nieuwbouwmarkt liet ook herstel zien, met een verkoop van bijna 7.000 nieuwbouwwoningen door NVM-makelaars, een toename van 16% ten opzichte van het vorige kwartaal en maar liefst 104% meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

De mediane verkoopprijs van nieuwbouwwoningen is in het eerste kwartaal van 2024 gestegen tot €479.000, wat 1,4% hoger is dan het vorige kwartaal. Het aanbod van nieuwbouwwoningen is echter met 15% gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Kortom, het aanbod van zowel bestaande als nieuwbouwwoningen neemt af, terwijl de vraag toeneemt.

Klik hier voor het volledige artikel op de NVM website

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap