Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

1. Verhuis naar waar het goedkoper wonen is

Terwijl je dit blog leest denk je wellicht ‘Dit gaat over mij. Alhoewel ik maandelijks niet eens zo gek veel overhoud, heb ik wél een fortuin van steen.’ Misschien woon je in een nieuwbouwwijk in Zeewolde die inmiddels heel gewild is? Jij zou best willen verkopen, om ruimer en rustiger te gaan wonen zoals in het wat goedkopere Dronten. Of woon jij nu nog in de randstad, maar wil je eigenlijk minder mensen en meer groen om je heen? Als makelaar van Flevoland, Gelderland en Utrecht met kantoren in Zeewolde, Harderwijk en Amersfoort kunnen wij je in beide situaties helpen. Je krijgt veel huis voor je geld terug!

2. Gebruik de overwaarde voor de aankoop van een nieuwe woning

Dit klinkt logisch, maar heeft wel wat uitleg nodig. Als je jouw huidige woning verkoopt los je de nog resterende hypotheekschuld bij de bank af. Het bedrag dat je hierna overhoudt is overwaarde. Wil je binnen 3 jaar een nieuwe woning aankopen? Dan krijg je te maken met de zogenoemde ‘bijleenregeling’ van de belastingdienst. Simpel gezegd doe je er verstandig aan de volledige overwaarde te investeren in een nieuwe woning. Anders beperk je jouw aanspraak op hypotheekrenteaftrek.

3. Gebruik de overwaarde voor de verbouwing van een nieuwe woning

Je kunt de overwaarde ook slim gebruiken voor het verbouwen of verduurzamen van je nieuwe woning. Laat in dat geval door ons een taxatie uitvoeren voordat je een nieuwe hypotheek afsluit. Zodat de woningwaarde na verbouwing als uitgangspunt genomen wordt bij het berekenen van de hypotheekrenteaftrek.

4. Koop een tweede woning

Als eens gedacht aan een tweede woning? Een villa aan de Veluwe, of een woning bedoeld voor verhuur? Dan is dit een mooie kans. Overwaarde mag gebruikt worden voor de aankoop van een tweede woning. Houd er wel rekening mee dat je de rente over dit bedrag niet mag aftrekken van de belasting.

5. Denk in (andere) oplossingen

Liever niet verhuizen, maar wel profiteren van financieel voordeel? Misschien kan jouw overwaarde op een andere manier opgenomen worden. Bijvoorbeeld door er een lening mee af te lossen. Droom je over emigreren naar het buitenland? Of wil je een bedrag schenken (aan kinderen)? Er valt volgens ons altijd een innovatieve oplossing te verzinnen.

Kennis delen is kracht
Wij adviseren je graag als je nu vragen hebt. Want zoals je merkt gaat het onderwerp ‘overwaarde’ over veel meer dan het succesvol kopen of verkopen van een woning. Kennis van hypotheken, hypotheekrenteaftrek, belasting en financieel advies komt goed van pas. Belangrijk om te weten: Makelaarschap bundelt de krachten met PRTNRS. Dit is een overkoepelende organisatie waarin wij samenwerken met Hypotheekzaak, Verzekerzaak en Luxury Ins. Expertise van wonen delen we met elkaar én met jou!

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap