Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

Dit zeggen onze analisten
Wekelijks zo niet dagelijks analyseren wij verkoopcijfers, bezichtigingen en andere gebeurtenissen op de woningmarkt. Daarbij valt op dat de woningprijzen in het eerste kwartaal van 2022 stijgen. Verkoopmakelaars van Makelaarschap in zowel Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort als Naarden Vesting bevestigen dit. De reden achter deze ontwikkeling? Wij hebben daar wel een idee bij.

Stijging hypotheekrente begint
De hypotheekrente stijgt bij verschillende Nederlandse banken in april 2022. Partner Hypotheekzaak deelt er dit blog over. Toch drukt de stijgende hypotheekrente de hoogte van transactieprijzen (nog) niet. In tegendeel, het zorgt landelijk voor een piek in het aantal verkopen. Woningzoekenden maken nog slim een afspraak voor financiering, nu de historisch lage hypotheekrente geleidelijk omhoogklimt.

Krapte woningmarkt houdt aan
Tegelijkertijd houdt de krapte op de woningmarkt in Flevoland, Gelderland, Utrecht en in de regio Gooi en Vechtstreek aan. Er is voor verkopers dus geen reden tot het verlagen van de gewenste verkoopprijs. Geïnteresseerden die het aankoopproces zijn ingestapt laten zich niet afschrikken en gaan recht op hun doel af. Tel daar de kopers die haast willen maken bij op en het resultaat is zelfs een ‘verkoopspurt’.

“Het duurt nog even voordat de afkoeling van de woningmarkt te zien is in de verkoopprijzen.” , Makelaarschap.

Conclusie: nu verkopen?
Wie nadenkt over het verkopen van een woning doet er verstandig aan de balans op te maken. Het is goed mogelijk dat er een piek bereikt wordt. Als de woningmarkt inderdaad afkoelt is dit het moment voor een succesvolle verkoop. Wij adviseren jou graag uitvoerig tijdens een persoonlijke kennismaking. Maak hier een afspraak voor een waardebepaling of laat een bericht achter. Wij nemen contact met je op.

Deel dit
blogbericht:

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

    Inschrijven nieuwsbrief

    ;


    Registreren

    Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

    Makelaarschap