Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

Vergroot je kansen

Een aankoopmakelaar heeft inzicht in de markt. Ze zijn als geen ander op de hoogte van de woningmarkt en kunnen je goed adviseren waar de woning van je dromen wel-eens-zou-kunnen staan. Daarnaast weten ze maar al te goed hoe de huidige markt werkt. Bij Makelaarschap zien we dat het aantal gegadigden per woning een flinke stijging heeft doorgemaakt ten opzichte van een paar jaar geleden. Met dit stijgende aantal, is de kans dat jij die woning bemachtigt aan daling onderhevig. Oftewel: hoe meer geïnteresseerden, hoe meer bezichtigingen en hoe meer bezichtigingen, hoe meer biedingen en hoe meer biedingen: hoe kleiner de kans dat jouw bod het winnende is. Een aankoopmakelaar kent dat proces van bezichtigen en bieden erg goed en kan jou daarbij ultiem adviseren om daarmee je kansen te vergroten.

Cliché maar waar

‘Een huis kopen doe je niet dagelijks, een makelaar doet dat wel’. Het is cliché, maar waar. Een makelaar weet de ins & outs van de woningmarkt en behoed je voor mogelijke misstappen. Verliefd op een woning? Het kan zomaar zijn dat je vanuit emotie handelt. Een goede aankoopmakelaar zorgt ervoor dat jij met beide beentjes op de grond blijft staan en er een goede deal aan overhoudt. En wat denk je van de ‘kleine lettertjes’? Een verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper en zal proberen de voorwaarden zo aantrekkelijk mogelijk te schetsen voor de verkopende partij. Het risico is dat de koper er dan minder gunstig vanaf komt. Een aankoopmakelaar helpt je bij het checken van de koopovereenkomst en bijbehorende kleine lettertjes. Zo worden niet enkel de belangen van de verkopende partij behartigd, maar komen de belangen van de aankopende partij ook aan bod. 

Daarnaast kan een aankoopmakelaar je een hoop besparen. In de huidige markt is het niet ongebruikelijk dat een woning boven de vraagprijs verkocht wordt. Maar ja, door een niet-transparante biedingsprocedure weten bieders vaak niet goed wat ze moeten bieden en of dit bedrag bijvoorbeeld boven de vraagprijs moet zijn. Een aankoopmakelaar adviseert je hierin en kan daarmee de beste deal verzorgen. Zo kan een aankoopmakelaar naast een slimme ook een goedkope keuze zijn.

“Zo kan een aankoopmakelaar naast een slimme ook een goedkope keuze zijn.”

Stof tot nadenken… Ben je benieuwd hoe Makelaarschap jou kan begeleiden als aankoopmakelaar? Klik hier om verder te lezen of neem contact met ons op. 

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap