Oplossingsgericht
Innovatief
Meedenkend

Makelaarschap

Transparantie, eerlijkheid en gemak

Het biedlogboek moet het bieden op woningen dus eerlijker maken. Zo wordt er een bepaalde termijn worden afgesproken voor het uitbrengen van een bod. Er wordt bijvoorbeeld een termijn afgesproken waarbinnen een bod moet worden uitgebracht. Makelaars ontvangen de biedingen, zij kunnen overigens wel de naam zien van degene die het bod heeft uitgebracht. Nadat de woning is verkocht kunnen alle bieders het anonieme biedlogboek inzien om te kijken of hun bod heel ver of juist heel dichtbij de verkoopprijs zat.

Als bieder kan je tevens wensen aangeven met betrekking tot voorbehoud van financiering of bouwkundige keuringen. Uiteindelijk kiest de verkoper natuurlijk aan wie de woning verkocht wordt, ook al is dat niet de hoogste bieder.

Er is geëxperimenteerd door zo’n 80 makelaars in Nederland met het systeem Eerlijk Bieden. Een geïnteresseerde kan een bod doen terwijl de makelaar de biedingen niet kan inzien tot dat de biedingstermijn is afgelopen. Zo kunnen makelaars niet stiekem met elkaar overleggen om prijzen op te drijven.

Meer weten over online bieden?

Wil je meer weten over het automatisch biedlogboek over Eerlijk Bieden? Neem dan contact met ons op. Onze makelaars vertellen je er graag meer over.

Deel dit
blogbericht:

;


Registreren

Heb jij nog geen account? Registreer je dan gemakkelijk in enkele stappen.

Makelaarschap